Kategorier
Opskrifter

Frisk sommer-kartoffelsalat med nye kartofler

Man kan ikke undgå at komme ind på kartoffelsalat, når man brainstormer efter tilbehør til sine grillretter. Her får du opskriften på en nem, lækker og frisk kartoffelsalat.

Ingredienser:
2 kg nye kartofler
500 g/ml Cheasy Fraîche 6% (eller anden 6-9% Creme Fraîche)
½ tsk karry
1 fed presset hvidløg
2-3 tsk revet løg
Hakket purløg
Evt. 1 tsk dijon-sennep
Evt. små agurkestykker

Opskrift:
Vælg først, om du vil lave kartoflerne “med pil”, eller om du vil bruge dem som pillekartofler. Skyl og skrub dem grundigt, hvis du laver dem med pil på.

Kog kartoflerne og køl dem ned. De skal være kolde, når dressingen blandes i.

I en lille skål blander du alle de øvrige ingredienser. Start med creme fraîche. Stil dressingen på køl sammen med kartoflerne.

Når kartoflerne er kolde, tager du dem enkeltvis og lægger dem over i en skål. Du skal ikke hælde dem over, da der er god sandsynlighed for, at der ligger kartoffelvand i bunden af den skål, du brugte til at køle dem ned i.

Vend dressingen i 2-3 spsk ad gangen indtil kartoffelsalaten har opnået den ønskede mængde dressing. Hold lidt igen, da det altid er nemmere at komme ekstra på end at tage overskydende fra.

Overskydende dressing kan du evt. bruge som salatdressing eller stille på bordet til de gæster, der gerne vil have mere dressing på kartoffelsalaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *