Gyrosmarinade til svinekød og kylling/fjerkræ

Denne gyrosmarinade kan bruges til både fx koteletter, kyllingebryst og tern til grillspyd – og find selv på mere!

Ingredienserne passer til 500 gr. skinkekød i tern til grillspyd.

Ingredienser
10 spsk. olivenolie
5 spsk. citronsaft
5 spsk. tørret oregano
2 fed hvidløg (efter smag)

Fremgangsmåde
Bland olie, citronsaft og oregano i en skål. Pres hvidløgsfedene ned i blandingen. Drys salt og peber i, og rør blandingen rundt.
Læg kødet i en frysepose og hæld marinaden over.
Luk posen, og læk den i køleskabet. Mindst 1 time, men gerne længere. Start evt. marineringen om morgenen, hvis du skal grille om aftenen.

Alternativer
Marinaden kan også bruges til små stykker skinkekød eller kylling i tern og serveres i pitabrød med salat.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *