Hjemmelavet tzatziki med græsk yoghurt

Til mange grillretter egner den græske sidedish Tzatziki sig som en dejlig dressing.

Ingredienser
500 gr græsk yoghurt (fx Fage Total)
2-4 fed hvidløg (efter smag)
½ agurk

Tilberedning
Pres hvidløget ned i yoghurten. Laver du tzatzikien direkte i bægeret, husk at fjerne papiret fra yoghurten før du presser hvidløget.
Skær agurken over på langs i fire lange stave. Fjern kernerne med en teske.
Riv agurken med et rivejern, og vend det revne agurk i yoghurten.
Lad tzatzikien trække mindst 1 time i køleskab

Varianter
Bruger du almindelig dansk yoghurt (neutral), skal den afdryppe ½-1 time i et kaffefilter, så vandet trækker ud.
Gør agurkerne tzatzikien for vandet, kan du drysse salt over den revne agurk, og lade det afdryppe i en si ½-1 time.

Velbekomme!

En kommentar til Hjemmelavet tzatziki med græsk yoghurt

  • Jeg vælger dog at putte meget mere agurk i, da jeg ellers syntes der mangler noget “fyld”.
    Men ellers en lækker og nem opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *