Hvad er “pulled pork” – og hvordan laves det?

Pulled Pork er et af tidens buzzwords inden for grillens verden – især efter grilllandsholdets indtog i medierne. Men hvad er Pulled Pork egentlig, og hvordan laves det?

Hvad er Pulled Pork?

Pulled Pork laves af nakkefilet, som grilles i en kuglegrill ved ca. 110°C i omkring 12 timer, indtil en kernetemperatur på 93°C opnås. Den langsomme tilberedning og kernetemperaturen sikrer, at fedt og sener er forsvundet fra kødet.

Krydderier

At tilberede Pulled Pork kræver noget forberedelse og tålmodighed. Ca. 24 timer inden du starter med at grille, skal du rubbe dine nakkefileter i en Texas BBQ Dry Rub, hvis du vil opnå den autentiske smag.

Optænding og grillning

Temperaturen i din grill vil normalt være meget varmere end 110°C, så du skal lade briketterne ligge i skuret, og finde kul frem til formålet. Til opstarten skal du typisk bruge 5-6 kul i hver side af grillen sammen med lidt røgflis – og herefter lægge 2-3 kul på i timen. Du kan også have brug for at lukke top- og bundspjæld lidt i, for at mindske luftgennemstrømningen. Pas på du ikke får lukket så meget i, at grillen går ud.

For at holde temperaturen omkring de 110°C er det en god idé at have et ekstra stegetermometer, så du har ét i både nakkefileten og ude “i det fri” i grillen, hvis du ikke har termometer i grillens låg.

Klargøring

Når nakkefileten er færdig, skal kødet trævles – eller “pulles”, som det kaldes. Det gøres ved at trække kødet fra hinanden med 2 gafler.
Det skal gøres, mens kødet er lunt.
Skal du gemme til næste dag, skal du altså pulle med det samme, og gemme det pullede kød, som sagtens kan lunes. Evt. i stanniol.

Servering

Der er flere måder at servere Pulled Pork på. Den mest populære, må uden tvivl være i burgerboller med vinegar eller BBQ sauce og coleslaw.
Men prøv også i pitabrød eller løst med nye kartofler og salat.

Held og lykke, og god appetit!

Hvad er dine erfaringer med Pulled Pork?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *