Stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler egner sig glimrende til din kuglegrill. Det kræver dog en smule opmærksomhed.
Ingredienser (2 personer)
10-12 skiver flæsk
Groft salt
15-20 nye kartofler
3½ dl mælk
2 spsk mel
10 g smør/margarine
4 spsk hakket persille
Salt/peber
Grillmetode:
Indirekte varme (kul i siderne, drypbakke i midten)
Fremgangsmåde:
Ordn kartoflerne og tænd op i grillstarteren. Tænd for kartoflerne.
Hvis flæskeskiverne er tykke, kan de evt. bankes tyndere med en kødhammer. Flæsket saltes mildt med groft salt.
Flæsket steges 5 minutter på hver side over indirekte varme, for at få fedtet til at dryppe fra.
Herefter vendes flæsket et par gange over direkte varme for at give det den ønskede kulør og grill-striber. Pas på, når du har flæsket over den direkte varme, da der kan forekomme flammer. Tag evt. et par skiver ad gangen, og flyt dem tilbage over indirekte varme, når de har fået striber på begge sider.
Når alle skiverne igen ligger over indirekte varme, gives flæsket 7-8 minutter på hver side. Imens tilberedes sovsen. Se opskriften nedenfor.
Før flæsket serveres, vendes det kort over den direkte varme igen. Pas endnu engang på flammer.
Sovsen:
Bland 1 dl mælk og melet i en meljævner. Hæld det i en tykbundet gryde sammen med resten af mælken.
Mælken varmes op og koges et par minutter under konstant omrøring.
Tilsæt evt. 10 gram smør/margarine.
Tilsæt persillen og smag til med salt/peber.
Velbekomme!